Dunjakker er som lækre dyner, der hjælper os hele dagen

Du holder let varmen med dunjakker (foto eventyrsport.dk)
Du holder let varmen med dunjakker (foto eventyrsport.dk)

Der er ikke noget bedre end at ligge under en rar og behagelig dundyne om morgenen. I Danmark elsker vi vores dundyner, og ofte når vi kommer udenlands beklager vi os over, at de bruger tæpper i stedet for.

Derfor er det også lækkert og rart, at der findes dunjakker. Dunjakker er ligesom dundyner ekstremt isolerende og åndbare. De er lækre, bløde og komfortable at have på. De yder en varmeisolation, som er uforlignelig og svær at sammenligne med noget andet.

Dunjakker har mange fordele

Dunjakker fås i forskellige størrelser. De fås lange, så de går helt ned til knæene og nogle gange også med hætte. Og så fås de i en mere sporty model, der er kortere og mere fleksibel at bære. Fælles for dem er, at de bare holder og beskytter imod kulde og de gener, der opstår i dårligt vejr.

Dog har dunjakker også den ulempe, at de er sårbare over for fugt og regn. Når en dunjakke bliver alt for våd, risikerer den at klappe sammen. Dunene klumper indeni jakken, og den isolerende egenskab, som ellers udmærker den unikke dunjakke forsvinder. Dunjakken bliver kold, fugtig og klam. Dunjakken bliver til en fugtig masse, som det vil tage noget tid at rette op på igen.

Men i koldt og klart vejr, er dunjakker helt forrygende. Der findes få jakker, der kan varme så godt, som en dunjakke. Derudover er de også vanvittigt behagelige, lidt som at ligge under en rar og blød dyne.

Find dine yndlings dunjakker

Der findes dunjakker i mange størrelser, typer og farver. Næsten ethvert outdoor-mærke med respekt for sig selv har lavet deres fortolkning af dunjakken. Derfor kan du også være sikker på at finde en dunjakke, du vil kunne lide, iblandt det umådeligt store udvalg af dunjakker der er.

Se et udvalg af dunjakker hos eventyrsport

Få meget mere information om vinterjakker:

Vinterjakker skal kunne klare mosten

Find billige vinterjakker til hele familien

Vinterjakker til ski, hverdag eller fjeldvandring

Share

2 tanker om “Dunjakker er som lækre dyner, der hjælper os hele dagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *