Dreng er udenfor med bold under armen

Få børnene med udenfor med et løbehjul

Det er desværre en tendens, at flere og flere børn vælger at sidde inden for og også gerne foran en skærm, og det er noget, der er med til at gøre dem inaktive, hvilket kan have en lang række forskellige konsekvenser. For selvom der er mange, der mener, at der også er positive egenskaber ved at sidde inden for og benytte sig af nogle af de lærerige aktiviteter, der også kan udfoldes foran en skærm, så er der mindst lige så mange negative ting, som det er vigtigt, man som forælder tænker over.

Der er flere negative tendenser at spotte ved meget skærmtid blandt børn og unge

Når et barn sidder inden for foran en skærm nogle gange op til flere timer hver dag, vil det nemlig gå ud over helbredet. Alle har behov for masser af frisk luft og dermed vind i håret. Det giver masser af vitaminer, som huden og helbredet har behov for. Derfor skal man til tider ud og mærke solens lune stråler. Den friske luft er også med til at give masser af energi, som der kan bruges i hverdagen, når der er så mange andre ting, som der også skal være tid til. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med skolen og de efterfølgende lektier.

Mimikken og gestikken må ikke udeblive i hverdagen – det kan hæmme i fremtiden

Derudover har børn en tendens til at blive mindre sociale, hvis ikke de kommer ud blandt andre mennesker. For selvom de kan tale med venner og bekendte over diverse skærme blandt andet gennem spil, så er det langt fra den samme kontakt, der opretholdes. Det betyder, at børnene kan miste nogle vigtige egenskaber inden for menneskelig aflæsning for eksempel, når det kommer til mimik og gestik, og det er noget, der kan være med til at hæmme en kraftigt i hverdag. Derfor er andre menneskers selskab også noget af det vigtigste her i livet, og derfor skal der sættes pris på alt socialt.

Sikre masser af sjove timer ude i den friske luft og blandt venner med et Globber løbehjul

Som forælder kan du derfor gøre meget for både at sikre, at dit barn kommer noget mere ud og samtidig også kommer noget mere ud blandt andre mennesker. Det kan du blandt andet gøre ved at sørge for, at det er sjovt og udfordrende at træde uden for døren. Tag for eksempel et kig på et løbehjul, som der kan give masser af spænding i hverdagen. Et Globber løbehjul kan komme op i høj fart, og derfor giver det masser af rum for fri fantasi. Det ene øjeblik vil Globber løbehjulet således være en rumraket på vej til Mars, mens det det næste øjeblik vil være en super hurtig spionbil.

Tag dit barn med ud og se, hvem der kan komme først

Med et løbehjul kan du tage dit barn med ud i den friske luft. Du kan for eksempel gå ved siden af eller selv hoppe op på cyklen, således I begge får lidt mere fart over feltet. Og gør det gerne til en udfordrende leg. For hvem elsker ikke at se, hvem der kan komme først frem? Og hvem vil ikke gerne lave de sejeste tricks?

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *