fiske

Gode grunde til at lystfiske

Lystfiskeri er den senmoderne udgave af fiskeri. I gamle dage fiskede man, fordi det var nødvendigt at fange fisk, så man kunne putte mad på bordet. I dag fisker man uden noget særligt formål, andet end at få nogle gode timer ved havet.

Tilbage til naturen

Vi lever i en meget travl hverdag. En hverdag, der i høj grad bærer præg af digitalisering og afpersonalisering over hele linjen. Det er effektivt og der er mange, der synes, det er en god udvikling, hvilket det sikkert også er, men en gang imellem har man brug for en pause. En pause fra det hurtige tempo, en pause fra en hverdag uden pauser, en pause fra pligter til højre og venstre og en pause fra alle de forpligtelser, man render rundt med.

Denne pause holdes rigtig godt i naturen. At komme ud på havet i en lille robåd eller at stå på havnen og spejde ud over horisonten, indtil man helt har glemt, at man havde et hoved, er det mest befriende, man kan gøre for sig selv.

Træning af tålmodighed

Udover det fantastiske ved at komme ud i naturen og pludselig bemærke, hvordan træet lyder, når vinden blæser igennem det eller at stirre ned i havet indtil man bliver skeløjet, er lystfiskeri også en god mulighed for at få trænet sin tålmodighed.

Samfundets tempo bliver kun hurtigere og hurtigere, og det vænner man sig til, hvorved ens tålmodighed bliver dårligere og dårligere, simpelthen fordi vi aldrig nogensinde skal vente på noget mere. Når man fisker, laver man ingenting. Man venter på at fange en fisk eller man venter på ikke at fange en fisk. Der er ingen garanti for noget som helst, andet end at tiden vil gå. Det er meget sundt for sindet at befinde sig i en sådan situation engang imellem, fordi det minder vores hjerne og vores tålmodighed om, at alting ikke behøver gå så stærkt, som vi kan komme til at bilde os selv ind, det skal.

Nem indkvartering til fisketure – for eksempel lejebolig i Skælskør

I områderne omkring Skælskør og Ringsted er der nogle dejlige steder, hvor det er helt ideelt at lystfiske. Der er eksempelvis Lejeboliger tæt på Skælskør Fjord, som ganske vidst ikke er særlig stor, men som rummer mange fisk, i særdeleshed kan man fange mange ørreder i denne fjord. Se Lejebolig Skælskør her. Hvis man ikke bor i området, men bare gerne vil ud at fiske i fjorden, kan man vælge at trække stikket helt ud og lave en weekend ud af det. Der er gode muligheder for at booke sig ind på lejeboliger i området, og således kan man altså få en rigtig dejlig weekend i fiskeriets tegn. Huse til leje i Ringsted er der mange af, som man kan booke året rundt, du kan selvfølgeligt også flytte ind i et hus til leje i Ringsted på ubestemt tid.

Selvom det er fristende at slå to fluer med et smæk og tage nogle venner eller bekendte med på denne tur, så man også lige får plejet den relation, kan det også være rigtig gavnligt at tage af sted alene. Det er sundt at være i sit eget selskab.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *