outdoor-stoevler

Gør dig umage med at finde de rigtige vandrestøvler

Det er vigtigt, at du værner om dine fødder – det er trods alt dem, der skal bære dig fremad. Derfor er det også vigtigt at vælge det rette type fodtøj, når du skal på vandretur. Ofte vil du vælge de varme destinationer med et spændende og bakket terræn, og du tænker sikkert, at støvler ikke giver dig mulighed for at komme af med overskydende varme. De fleste vandrestøvler er netop lavet i et materiale, der imødekommer dette.

Støvler er udstyret med en hårdere sål end sko, og det betyder, at du ikke på samme måde mærker de mange kilometer i fødderne. Selvom mange har en forestilling om, at det må være omvendt. Desuden er støvler udstyret med en effektiv ankelstøtte, som er vigtigt, når du går på ujævne underlag.

Vælg de rigtige støvler til din vandretur

Bare fordi du har fået anbefalet en god vandrestøvle af en ven eller kollega, betyder det ikke, at det er den rigtige støvle for dig.

Du får her et par råd til, hvad du skal overveje, før du kaster penge efter et par:

 

  • Hvilken fodtype har du? Fødder kan være meget forskellige. Nogle har smalle, lange fødder, andre brede, mens helt tredje har en tå, der er markant længere end de resterende. Ligesom fødder er forskellige, er støvletyper det også. Derfor skal du, hvis du har en smal fod, også gå efter en smal model, så dine fødder ikke skøjter rundt i støvlen. Har du derimod en bred fod, skal du naturligvis have en bred støvlemodel, ellers klemmer den om dine fødder.

 

  • Hvilket underlag skal du vandre på? Når du skal vælge den rigtige støvle til din vandretur, bør du også overveje, hvilket underlag din vandredestination har. Hvis du skal gå i områder, der er meget ujævne, kræver det en stenhård sål for ikke at kunne mærke spidse genstande gennem støvlens bund. Har du ikke en sål, der er hård nok til dette underlag, risikerer du at blive bragt ud af balance og dermed få et vrid på anklen.

 

  • Hvor langt skal du gå? Din forventede afstande per dag er også afgørende for, hvilken type støvle du skal vælge. Hvis belastningen på dine fødder og fodtøj ikke er specielt høj – eksempelvis 2-3 timer om dagen – kan du nøjes med lette vandrestøvler med en fleksibel sål. Forventer du derimod længere afstande, vil dine fødder naturligvis belastes mere. Og så skal du investere i de tungere modeller med kraftige og hårde såle.

 

Det er altid en god idé at forhøre sig omkring de forskellige typer. Prøv forskellige vandrestøvler i Spejdersport og tag dem med hjem for at mærke grundigt efter. Du kan sammenligne for eksempel med vandrestøvler fra Ecco, så du sikrer dig, at du undersøger udvalget inden køb. De har et bredt udvalg af vandrestøvler til damer og herrer, men de har også et stort sortiment af vandrestøvler til børn.

trailing boots photo
 

Kvalitet og pris går hånd i hånd

Hvis du skal have vandrestøvler i en tårnhøj kvalitet, der holder resten af livet, så må du have pungen op ad lommen. Flere vandrestøvler i test viser, at pris og kvalitet ofte følges ad. Sålen på en vandrestøvle skal skiftes af og til, hvis de bliver brugt meget, men kvaliteten på resten af de dyreste støvler beviser, at de ikke kan slides op, hvis du plejer og fedter læderet regelmæssigt.

Selvom de dyre støvler oftest er dem, der holder længst, kan du dog være heldig at finde vandrestøvler på tilbud mange steder på nettet. Og det er oftest gratis at sende retur, hvis støvlen ikke er rigtig for dig. Desuden er campz.dk vandrestøvler i en online outlet, hvor du finder mange forskellige varianter af vandrestøvler. Webshoppen har i øvrigt 100 dages returret – så det er bare om at jagte din næste vandrestøvle.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *