Lækkert cykeltøj til den eventyrlystne mountainbiker

En cykelferie kræver det rigtige udstyr (foto: eventyrsport.dk)
En cykelferie kræver det rigtige udstyr (foto: eventyrsport.dk)

Der er ikke noget som en frisk dag i skoven, hvor du bare kan få lov at knokle igennem. Det skulle da lige være, hvis cykeltøjet ikke rigtig sidder ordentligt. Sportstøj der kravler op, strammer eller bare ikke er til at svede i, kan være så generende, at det tager lysten for selv den gladeste cyklist. Du bør derfor sørge for, at have noget dejligt og godt cykeltøj, så du ikke skal genres af ligegyldigheder. Desuden findes der også cykeltøj, der ligefrem gør cykeloplevelsen bedre for dig.

Der findes forskelligt slags cykeltøj. Det afhænger først og fremmest af, hvad du cykler på. Er du landevejs cyklist, skal du have en slags cykeltøj og er du mountainbiker, så vil en anden slags cykeltøj være en god idé. Denne tekst handler mest om mountainbiking cykeltøj, men der vil også være noget af tøjet, som vi være interessant for dig som landevejs cyklist.

Dette tøj er godt mountainbiking cykeltøj

En mountainbiker bliver ofte meget beskidt på sin tur, der for er det første, du skal sørge for at se efter, om tøjet er slidstærkt og kan tåle at blive vasket mange gange. Dernæst er det naturligvis vigtigt, at tøjet er ekstremt svedtransporterende, således man virkelig kan moste afsted på cyklen. Vælg altid et meget svedtransporterende inderst lag. Sørg for at vælge tøj, der har meget stræk i sig, således det er behageligt at have på. Mange vælger desuden en sportsjakke, der hænger løst, men ikke så løst at den flagrer og irriterer for orienteringen.

Mulig påklædning – en forårs eller efterårsdag inderst til yderst:

– Klassisk skiundertøjssæt, bare i en meget svedtraporterende udgave , eksempelvis fra Helly Hansen.

– Løbeshorts, eventuelt med cykelshortspude

– Tynd sports trøje

– Sportsjakke, der sidder løst, men ikke flagrer

Du finder det hele hos Eventyrsport her

Se mere her:

Kom igennem sommeren med unikke sommerjakker

En vandrerygsæk skal der til

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *