Skijakker der gør det fedt at være ude til sidste lift kører

Gode skijakker er både vand og vindtætte (foto eventyrsport.dk)
Gode skijakker er både vand og vindtætte (foto eventyrsport.dk)

Det er fedt selv at bestemme, hvornår man gerne vil hjem til lejligheden eller hytten efter en dag i de franske alper eller de norske fjelde. Nogle gange sætter ens påklædning desværre en stopper for denne frihed til at vælge selv. Ved at vælge en skijakke, der passer til vind, vejr og personligt skitemperament, kan du tage dagens sidste lift, hvis det ellers er det, du har lyst til.

 

Skijakker findes i mange mærker, kvaliteter og priser. Nogle er tykt forede, andre er softshells, der holder vind og vand ude, men på kolde dage har brug for at have en trøje underneden. De tykke skijakker har nogle gange den ulempe, at de bliver meget fugtige, når først kroppen får det varmt. Sveden sætter sig i dunene og jakken har svært ved at få absorberet al fugten. På den måde risikerer man at måtte tage hjem, fordi man er blevet for våd, klam og klistret. Omvendt er disse skijakker rigtig gode på kolde dage, hvor man ikke sveder eller afgiver for meget væske.

 

Skijakken til det vilde skiløb

Der findes som nævnt utallige former for skijakker. En af de foretrukne er dog softshelljakken, da den hverken vejer særlig meget eller holder på mere varme, end kroppen har brug for. Den er betrukket med et tyndt lag fleece indvendigt, og hvis det er nødvendigt kan det være en fordel at tage en fleecetrøje under jakken. På den måde holder du varmen på en kold dag. Samtidig er softshell også godt, hvis du er ude at stå vildt. Den holder på det nødvendige varme, men er god til at absorbere fugt, hvilket betyder du ikke sveder mere end nødvendigt, når du kommer godt ned i knæene.

 

Skijakker kommer naturligvis til mennesker i alle størrelser. Det vil sige at uanset om du er barn, midt imellem eller voksen, er der en skijakke til dig.

 

Se udvalget af skijakker her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *