Vinterjakker til ski, hverdag eller fjeldvandring

Der er ingen grund til ikke at eje vinterjakke (foto eventyrsport.dk)
Der er ingen grund til ikke at eje vinterjakke (foto eventyrsport.dk)

Vinterjakker findes i mange størrelser og typer. Inden køb af en vinterjakke er det en fornuftig ide at overveje, hvilke forhold vinterjakken skal tjene under.

Har du planer om at tage på skiferie, er en god skaljakke, der sørger for isolation og vandafvisning, men stadig giver kroppen mulighed for åndbarhed og svedtransport. Med en skaljakke over en fleecetrøje, eller et andet varmende og isolerende stykke beklædning, er du godt dækket ind. Du vil kunne holde varmen fra den første sne er dalet til de sene aftentimers afterski.

Forskellige muligheder for vinterjakker

Har du brug for en jakke med beskyttelse fra knæ og op til issen, er den inuitiske og traditionelle parkajakke en uomgængelig investering. Med en parkajakke har du en vinterjakke, der beskytter imod vind, vand og kulde. Parkajakker fås i mange størrelser og tykkelser – med eller uden for. Men fælles for dem er, at deres fantastiske slidstyrke og isolerende egenskaber.

Med en parkajakke kan du gå vinteren i møde uden frygt for forfrosne lemmer. Parkajakken har været brugt i flere århundreder af intuitiske kulturer omkring Arktisk – Med en parkajakke har du en jakke med historien som garanti for varme og komfort i ekstreme egne.

Skal du vandre i kolde, hvor regnen sjældent falder, men kulden er en uomgåelig faktor, kan en dunjakke være at foretrække. Med en dunjakke får du isolation, varme og komfort. De bløde dun føles fantastisk mod kroppen. En god dunjakke irriterer hverken eller forhindrer kroppens naturlige bevægelsesfrihed. Det eneste minus ved en dunjakke er dens klappen-sammen, når den bliver våd. Dunene er ikke funktionelle, når de bliver fugtige, og tager lang tid om at blive tørre igen, når skaden først er sket. Derfor kan en dunjakke være dum at bruge i især regnfulde områder, men steder med en tør og bidende kulde er de klart at foretrække. Dunjakker fås både som veste og traditionelle jakker med eller uden hætte.

Se udvalget af vinterjakker

Mere information om vinterjakker her

Share

En tanke om “Vinterjakker til ski, hverdag eller fjeldvandring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *